Vreden føles helt berettiget og du har ikke lyst til at give slip. Imens går livet forbi og du afskærer dig fra den dybe kærlighed til dig selv og din mand.

Fordi du har ret til at være vred?
Er det virkelig ham du er vred på eller har du overført den fra vrede mod en anden?
Hvad giver vreden dig og hvordan ville det være hvis du slap den?
Dækker den i virkeligheden over en følelse af at være ked af det?

Vrede er som udgangspunkt sund, men hvor lang tid har du brug for at være vred uden at gøre noget ved den og hvor meget får den lov til at ødelægge? Når du er vred og ikke kan tage imod kærligheden, kan du heller ikke give den. En negativ spiral med dobbeltbinding. Du kan ikke tage imod kærligheden fordi du er vred og dermed kan du heller ikke give den, fordi du har brug for at mærke den fra ham først. Som en uløselig knude.

Måske er vreden udløst af en konflikt mellem jer, men den kommer sandsynligvis fra et helt andet og uventet sted, du ikke er bevidst om.

Jeg vil dele en personlig beretning med dig. Jeg var vred på min mor i mange år. Hun var syg og så blev hun endnu mere syg og døde for snart 6 år siden, kun 59 år gammel. Jeg var vred over at hun sagde nogle dumme ting til mig de sidste år af hendes liv. Jeg vidste ikke at det var fordi hun var syg. Jeg havde faktisk haft svært ved at tage imod hendes søde ord i rigtig mange år og hørte kun alt det dårlige.

Det handlede om mig, ikke hende. Jeg kunne ikke tage imod hendes kærlighed og min vrede forhindrede mig i at give hende min kærlighed. En negativ spiral der fortsætter i det uendelige, hvis ingen af os gør noget.

Min vrede fik lov til at fylde det hele og jeg vidste ikke hvad jeg skulle gøre ved den. Den hang fast, også lang tid efter hun var død. Indtil jeg endelig fik hjælp til at give slip og mærkede al den kærlighed som min vrede havde blokeret mig fra at mærke. I det øjeblik skrev jeg dette digt, der kom fra mit inderste:

”Kære mor

Du som er i himlen <3
Jeg husker nu
Jeg mærker nu
Al din kærlighed
Al din omsorg
Al din opmærksomhed
Alt dit nærvær

Jeg ser mit liv med andre øjne
Jeg mærker dig i mit hjerte
Helheden fylder mig
Savnet fylder mig med kærlighed

Først nu er jeg i stand til at modtage din kærlighed
Alle de kærlige ord
Jeg husker dem nu
Tilgivelse
Taknemmelighed
Tillid

Vi er forenet for evigt <3”


Jeg ville ønske at jeg havde fundet en vej gennem vreden inden hun døde. Men jeg måtte gøre det omvendt og fandt heldigvis alligevel kærligheden fra og til hende.

Hvor lang tid har du brug for at holde fast i den vrede eller andre følelser, som ødelægger dit parforhold eller andre nære relationer? Tør du mærke hvad der ligger bagved vreden og begynde at leve ud fra kærlighed til dig selv og dine nære? Eller vil du hellere holde fast i vreden og gå glip af kærligheden, der hvor du er lige nu?

Jeg ved det er muligt at finde tilbage til kærligheden.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *